Novice
O zemeljskem plinu in
plinskih tehnologijah.
Novice

Novi Volkswagen Polo prvič tudi na CNG

Volkswagen je predstavil svojo 6. generacijo Pola. Odlikujeta ga predvsem velikost in digitalizacija. Prvič je Polo voznikom na voljo tudi v različici na stisnjen zemeljski plin (CNG).

Volkswagen je predstavil svojo 6. generacijo Pola. Odlikujeta ga predvsem velikost in digitalizacija. Prvič je Polo voznikom na voljo tudi v različici na stisnjen zemeljski plin (CNG).

Polo je vozilo z uspešno zgodovino in je s 14 milijoni prodanih avtomobilov eden najbolje prodajanih modelov proizvajalca Volkswagen. Novi Polo je največji in najprostornejši do zdaj. Je 8,1 centimetra daljši in 6,9 centimetra širši, njegova medosna razdalja pa znaša 2,5 metra. Novi model odlikujejo napredni varnostni in asistenčni sistemi, na primer samodejno zaviranje v sili z zaznavanjem pešcev, prilagodljiv tempomat s funkcijo stop & go, sistem za zaznavanje vozil v mrtvem kotu, zaznavanje prečnega prometa za vozilom in aktivni asistent za pomoč pri parkiranju.

Novi Polo je na voljo na tri različne pogone bencinski, dizelski in CNG ter ponuja kar devet različnih motorjev. Model na CNG odlikuje motor 1.0 TGI, ki ga je Volkswagen ustvaril posebej za pogon na CNG, z izhodno močjo 66 kW/90 KM in 5-stopenjskim ročnim menjalnikom. Model se ponaša tudi z emisijskim standardom Euro 6.

Volkswagen s širjenjem ponudbe vozil na CNG sledi svojim ciljem spodbujanja mobilnosti na CNG, ki si jih je zadal letos in o katerih smo pisali tudi na naši strani. V skladu s svojimi cilji Volkswagen pospešeno širi portfelj svoje ponudbe vozil na CNG. Letos jeseni bo tako na primer na  pogon na CNG na voljo tudi nova Seat Ibiza.

Vozila na CNG imajo tudi v Sloveniji vedno več zadovoljnih voznikov, ki potrjujejo, da je nakup vozila na CNG dobra naložba v prihodnost vaše vožnje.

Viri: Planet Siol avtomoto, RTV SLO avtomobilnost in Hybrid card.

Priklop zemeljskega plina
Zemeljski plin se splača in poplača